POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
KINA

Svennis tar tvist till Europadomstolen: "Har handlat om en gåva"

Foto: TT.

Sven-Göran Eriksson ger sig inte.
Tränarlegendaren kan komma att ta tvisten med Skatteverket till Europadomstolen.
- Att inte få ge en gåva till en släkting är ett brott mot Europakonventionernas paragraf om äganderätt, säger ”Svennis” advokat Anders Runebjer till SVT Nyheter Värmland.

Sven-Göran Eriksson har i flera instanser förlorat den tvist mot Skatteverket som pågått under lång tid. Tvisten grundar sig i det faktum att ”Svennis” menar att han gett pengar i form av gåvor till sin bror. Skatteverket å sin sida menar att det bör betraktas som lön och att det därför ska beskattas.

Eriksson förlorade i Förvaltningsdomstolen, Kammarrätten, och fick nej på sitt prövningstillstånd hos Högsta förvaltningsdomstolen. Det innebar att Svennis blev tvungen att betala 1,9 miljoner till Skatteverket i sociala avgifter och skattetillägg. Brodern fick minst 50 000 kronor i månaden, men deklarade ingen inkomst, har TT tidigare rapporterat.

Nu säger hans advokat att man kommer att försöka få Europadomstolen att plocka upp ärendet på nytt.

- Det har handlat om en gåva till en släkting utan krav på motprestation. Att inte få ge en gåva till en släkting är ett brott mot Europakonventionernas paragraf om äganderätt, säger Svennis advokat Anders Runebjer till SVT Nyheter Värmland.

Publicerad 2017-02-13 kl 17:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå