Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
KINA

Svensson om första tiden i Kina: "Enorm press"

Gustav Svensson har bara tillhört kinesiska Guangzhou R&F FC i en dryg månad.
Men 29-åringen känner redan av pressen att leverera.
- Det ställs jäkligt höga krav på oss utlänningar, säger han till Fotbollskanalen.

Jackson Martinez, Alex Teixeira, Ramires och Gervinho.

Storstjärnorna har fullständigt strömmat in till den kinesiska fotbollen under de senaste månaderna. Allt för att lyfta sporten, ligan och lagen.

Mitt i den här cirkusen finns den svenske landslagsmannen Gustav Svensson. Och han erkänner att trycket på de importerade spelarna är stor.

- Det läggs en enorm press på oss utlänningar i laget. I och med att lagen endast får ha tre utlänningar från start, och där alla lag köper in världsstjärnor, ställs det jäkligt höga krav på oss att prestera. De förlitar sig mycket på oss. Men det är också en jäkligt rolig utmaning, säger han.

29-åringen har tillhört den kinesiska klubben Guangzhou R&F FC i nästan exakt en månad nu. Flytten från IFK Göteborg blev helt klar den 14 januari.

En stor del av tiden sedan dess har spenderats på träningsläger i Australien.

- Vi ska vara här i 20 dagar totalt. Hittills har vi spelat en match, mot Sydney FC där vi vann med 2-1. Jag lirade, fast i en liten annan roll än den jag hade i IFK Göteborg då vi spelar 4-3-3, säger han.

Hur känns laget?
- Laget är bra. Och även om vi har tolkar för alla möjliga språk så kan de flesta relativt bra engelska.

- Den gamle serbiske anfallaren Dragan Stojkovic är coach och han lägger mycket fokus på positionsspel och att kontrollera matcherna.

Ytterligare fyra träningsmatcher ska avverkas i Australien innan laget reser tillbaka till Kina. Ligan drar igång den 4 mars.

Då är det dags för alla storstjärnor att börja leverera på riktigt.

- Vårt lag håller en bra nivå med några riktigt bra spelare, men det är skitsvårt att säga hur det kommer gå i ligan. Jag har ingen aning om hur nivån på ligan är. Med tanke på alla namn som köps in just nu så kommer det nog bli jäkligt roliga, men tuffa matcher, säger Gustav Svensson.

Publicerad 2016-02-16 kl 17:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons