Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
KLUBBLAGS-VM

Barca kan skriva historia: "Vill avrunda ett spektakulärt år"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Barcelona har haft ett otroligt år och vann i våras trippeln. Nu kan klubben skriva historia genom att bli först någonsin att vinna klubblags-VM tre gånger.

- Vi vill vinna ännu en titel och avrunda ett spektakulärt år, säger Andres Iniesta till fifa.com.

Barcelonas år har varit extraordinärt. I våras tog man för andra gången hem trippeln - ligan, den inhemska cupen och Champions League. Under torsdagen kan katalanerna ta det första steget mot att lägga till ännu en titel till samlingen. Barcelona kan bli det första laget någonsin att vinna klubblags-VM tre gånger. Kinesiska Guangzhou Evergrande väntar i semifinalen - Barcas första match i turneringen.

- Vi kräver vårt allra yttersta, precis som vi alltid gör i den här klubben, säger Andres Iniesta till fifa.com inför matchen.

- Det är en stor möjlighet. Vi kom till Japan för att vinna ännu en titel och vi är fast beslutna om att göra det. Vi är väldigt exalterade. Vi vet att vi är favoriter, och det får oss att ta turneringen på ännu mer allvar.

Barcelona är inför turneringen ett av två lag som vunnit den två gånger - det andra laget är brasilianska Corinthians. Om Barca slår Guangzhou Evergrande under torsdagen väntar en final mot argentinska River Plate - och en chans att skriva historia för katalanerna.

- Vi vill vinna ännu en titel och avrunda att spektakulärt år, säger Iniesta.

I klippet ovan kan du se hur det såg ut när Barcelona anlände till Japan.

Publicerad 2015-12-16 kl 19:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons