Bergs Al Ain rådde inte på Champions League-mästaren - Real Madrid är världens bästa klubblag

Fifa Club World Cup

Marcus Bergs Al Ain tog sig till final i klubblags-VM.
Där ställdes svensken och hans lagkamrater mot Real Madrid - men den spanska huvudstadsklubben blev numret för stort.

Real Madrid - Athletic Club
Real Madrid
Athletic Club
STREAMA PÅ SÖNDAG

Marcus Bergs Al Ain tog sig något oväntat till final i klubblags-VM efter att ha slagit ut den argentinska Copa Libertadores-vinnaren River Plate på straffar. I finalen väntade Real Madrid - och Marcus Berg hoppades på en skräll inför matchen.

- Vi måste gå in med rätt attityd och tro på att vi har en chans. Hur vi än spelar kommer vi att göra vårt bästa för att göra alla stolta. Jag tror att vi redan har gjort det, men vi vill fortsätta att göra det bra för att göra en bra final också, sa han till The National.

Marcus Berg startade i finalen, men laget fick sämsta tänkbara inledning. Redan efter fjorton minuter höll sig Luka Modric framme och gjorde 1-0.

Därefter fortsatte Real att trycka på, men några fler mål blev det inte i den första halvleken. Efter dryga kvarten in i den andra halvleken utökade dock Real Madrid, efter Marcos Llorente gjort 2-0.

Al Ain hade inte mycket att sätta emot den spanska storklubben och Real Madrid hade i matchen 70-procentigt bollinnehav och över 20 skott. Med cirka tio minuter kvar gjorde Sergio Ramos 3-1 på nick.

Strax därefter reducerade Tsukasa Shiotani till 3-1, vilket gav Al Ain lite hopp. Men glädjen blev kortvarig i Al Ain-lägret. I slutet punkterade Real Madrid tillställningen efter att Yahia Nader gjort självmål och 4-1. Naders självmål blev matchens sista och därmed kan Real Madrid nu titulera sig världens bästa klubblag för tredje året i rad.