Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
KLUBBLAGS-VM

TV: Efter förvirringen - nu sågar Modric det nya systemet

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Domarkåren har hyllat möjligheten till videogranskning.
Men alla är inte lika övertygade.
- Jag hoppas att regeln försvinner, säger Luka Modric enligt spanska AS.

Under klubblags-VM i Japan testar Fifa för första gången möjligheten att använda sig av en extra domare, en videodomare. Det nya hjälpmedlet innebär att en domare, som sitter i en buss, har tillgång till samtliga tv-feeder från matchen och att han därmed kan och ska assistera huvuddomaren kring ”matchavgörande beslut” så som mål, straffar och kort.

Den svenske Fifa-domaren Jonas Eriksson har hyllat initiativet och menar att det med största sannolikhet kommer att användas under VM i Ryssland 2018.

- Vi pratar om svartvita situationer. Tydliga beslut där det inte finns två sidor av myntet. Situationer där det finns ett facit. Det gäller inte en frispark på mittplan utan det gäller matchavgörande beslut, straffar, utvisningar och när man ger fel spelare en varning. Det här är ett fantastiskt bra exempel på att det funkar bra, sa Eriksson till Fotbollskanalen efter att man använt systemet under turneringen och tagit ett korrekt beslut vad gäller en straffspark.

Men Real Madrids Luka Modric är inte lika övertygad. Tvärtom hoppas han, efter dagens semifinal mot mexikanska Club America, att man skrotar systemet.

-  Det är nytt och jag gillar det inte. Det skapar väldigt mycket förvirring, säger han till spanska AS.

Förvirringen som Modric syftar på skedde under slutminuterna av Reals match. Efter att Cristiano Ronaldo gjort 2-0 blåste domaren först mål, signalerade för att han skulle kolla med videodomaren – innan han, efter konsultation med domaren, tog tillbaka sitt ursprungliga beslut. Det hela resulterade i en väldigt förvirrad situation där spelarna i båda lagen tycktes undra vad som pågick.

-  Häromdagen hade vi ett möte och jag lyssnade inte mycket eftersom jag hoppas att regeln försvinner. Vi måste koncentrera oss på fotbollen och vi får se vad som händer. Min första känsla kring det här är inte bra, säger Modric.

Real Madrid vann matchen med 2-0 och är klart för final i klubblags-VM.

Se den förvirrade situationen i slutet av sammandraget ovan.

Publicerad 2016-12-15 kl 22:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons