TV: Liverpool undvek fiasko - Firmino hjälte på stopptid

Liverpool var nära fiasko - sedan blev Roberto Firmino hjälte.
Brassen tog på stopptid Liverpool vidare till final i klubblags-VM.
- Allt du behöver är Allison Becker, säger Jürgen Klopp till BBC.

Se målen från matchen i Sporten.

Liverpool ställde under tisdagskvällen upp med ett rekordungt lag, utan stora stjärnor, och föll mot Aston Villa stort i kvartsfinalen i ligacupen. I stället valde chefstränaren Jürgen Klopp att rikta fokus på klubblags-VM i Qatar och onsdagens semifinalmatch mot mexikanska laget Monterrey som i början av maj i år vann CONCACAF Champions League.

Då blev det möjligen en oväntad tuff utmaning.

Klopp ställde upp med flera stjärnor från start, men utan viktige mittbacken Virgil van Dijk som är sjuk, och fick till en början en bra inledning på matchen. Naby Keita mötte i tolfte minuten ett inspel i straffområdet och sköt 1-0, men bara två minuter senare kvitterade Rogelio Funes Mori till 1-1, ett resultat som stod sig länge.

För det var först i 92:a minuten som Roberto Firmino, som sju minuter tidigare blev inbytt, kunde avgöra matchen. Anfallaren mötte ett inspel i straffområdet av Trent Alexander-Arnold och prickade in bollen i mål till seger med 2-1.

- Allt du behöver är Allison Becker. Han var där under de avgörande stunderna. Det var en väldigt tuff, säger Jürgen Klopp till BBC och fortsätter:

- Det var ett underbart mål, en bra match och en bra atmosfär.

Liverpool blev därmed klart för final mot Flamengo i klubblags-VM i Qatar. Finalmatchen spelas på lördag kväll.