TV: Målvaktens usla dag - två megatavlor i klubblags-VM

Klubblags-VM

Japanska Sanfrecce Hiroshima spelar kvartsfinal i klubblags-VM. Det kan man tacka Aucklands målvakt Jacob Spoonley för. Nya zeeländaren stod för två horribla tavlor i 2-0-förlusten.

Klubblags-VM i Japan sparkade igång under torsdagen med mötet mellan japanska Sanfrecce Hiroshima och nya zeeländska Auckland City som gjorde upp om den sista kvartsfinalplatsen i turneringen.

Aucklands målvakt Jacob Spoonley skulle få huvudrollen i matchen. Efter tio minuter stod han för en riktig tabbe när han skulle boxa undan bollen, men missade och Yusuke Minagawa kunde raka in bollen till 1-0 för japanerna. 20 minuter från slutet klantade sig Spoonley igen när han stod för en än mer horribel miss. Bollen spelades in från högerkanten av Tsukasa Shiotani och tog en lätt touch på en försvarare. Spoonley kastade sig men släppte in bollen under sig till 2-0.

Sanfrecce Hiroshima ställs nu mot kongolesiska TP Mazembe i kvartsfinal. Favoriterna Barcelona och River Plate går in i turneringen i semifinalen. Övriga lag i turneringen är kinesiska Guangzhou Evergrande och mexikanska América.

Publicerad 2015-12-10 kl 23:50