TV: Marcus Bergs klassavslut räddade Al Ain i klubblags-VM

Fifa Club World Cup

Al-Ain var illa ute i första omgången av klubblags-VM.
Då blev Marcus Berg inbytt och kvitterade med ett klassavslut sent när Al Ain till sist vann efter straffläggning mot Team Wellington.

Se Marcus Bergs kvittering i spelaren ovan.

Klubblags-VM spelas i år i Abu Dahbi, där Marcus Bergs Al Ain representerar värdlandet som vinnare av den inhemska ligan.

Laget klev in i den första omgången och mötte vinnarna av Oceaniens Champions League, Team Wellington. Och det var gästerna från Nya Zeeland som inledde starkast och ledde med 3-0 precis innan paus.

Al Ain gav sig själva chansen att komma tillbaka med en reducering precis innan halvtidsvilan. Sedan kom nästa reducering minuter in i andra halvlek. Men 3-2 stod sig länge och var också ställningen när Marcus Berg byttes in i den 78:e minuten. Svensken behövde bara sju minuter på sig att kvittera när han slog till direkt på volley inne i straffområdet. Matchen slutade oavgjort i full tid och gick till straffar efter en mållös förlängning.

Där drog AL Ain det längsta strået, trots en straffmiss av Berg, och kommer nu att ställas mot Espérance Sportive de Tunis från Tunisien, vinnarna av Afrikas Champions League, i nästa omgångens kvartsfinaler. Där kommer också Kashima Antlers från Japan och Guadalajara från Mexiko att ställas mot varandra.

Real Madrid och River Plate, vinnare av Champions League och Copa Libertadores, kommer att gå in i semifinalen av turneringen.