TV: "VM-guld" till Real Madrid - Ronaldo hjälte med hattrick

La Liga

Japanska Kashima Antlers blev en rejäl nöt att knäcka för Real Madrid i finalen av klubblags-VM.
Men efter ett hattrick av Cristiano Ronaldo kunde spanjorerna segra i förlängning.

Real Madrid fick en smakstart på matchen. Redan i den nionde minuten gjorde Karim Benzema 1-0. Anfallaren stötte in en retur från nära håll, efter att Luka Modric pressat Kashimas målvakt med ett volleyskott.

Precis innan pausvilan chockades dock favoriterna av en kvittering från Kashima Antlers. Gaku Shibasaki tog emot ett inlägg och klippte in 1-1 i bortre hörnet.

Tidigt i den andra halvleken fortsatte japanerna att chocka La Liga-jätten. Shibasaki placerade in 2-1 vid ena stolpen från långt håll, efter att ha hållit undan flera motståndare. Det tog dock bara några minuter och sedan hade Real Madrid kvitterat till 2-2. Cristiano Ronaldo nätade på straff, efter att en Real-spelare fällts i straffområdet.

Efter ordinarie speltids slut stod det 2-2 och matchen gick till förlängning.

I den första förlängningskvarten satte Ronaldo sitt andra mål för dagen. Efter en djupledspass in i straffområdet sköt han in 3-2. Kort därefter nickade Kashima Antlers en frispark i ribban.

Innan pausvilan i förlängningen gjorde Ronaldo även 4-2. Stjärnan stänkte upp bollen i nättaket från nära håll. Det blev matchens sista mål och Real Madrid kan nu titulera sig som mästare av klubblags-VM.

Real Madrids startelva: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modric, Kroos - Vasquez, Casemiro, Ronaldo - Benzema

Kashima Antlers startelva: Sogatha, Shoji, Nagaki, Shoma, Shibasaki, Shuto, Daigo, Ueda, Endo, Mu, Ogasawara

Publicerad 2016-12-18 kl 13:59