POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
KROATIEN
28v

Modric riskerade fängelse - nu släpps anklagelserna

Foto: Bildbyrån.

Luka Modric har varit misstänkt för falskt vittnesmål.
Nu meddelar tingsrätten i Zagreb att man inte kommer att gå vidare med anklagelserna, rapporterar Football Espana.

Luka Modric har varit misstänkt för falskt vittnesmål i samband med att Zdravko Mamic, tidigare president för den kroatiska klubben Dinamo Zagreb, dömts till sex års fängelse för att ha förskingrat pengar vid flera övergångar, bland annat vid den som Modric gjorde från Zagreb till Tottenham.

En omtvistad del i rättegången mot Mamic var att transferavgiften för Modrics övergång skulle delas lika mellan klubben och spelaren, men större delen av den summan som Modric skulle erhållit tillföll istället Mamic, då presidenten tidigare stöttat mittfältaren finansiellt. Åklagaren hävdade dock att avtalet mellan klubben och Modric skrevs först efter att affären med Tottenham redan var genomförd – och att man sedan bakdaterade datumet för avtalet för att Mamic själv skulle tjäna en rejäl peng.

I somras åtalades Modric för mened då han uppgavs skydda Mamic i form av ett falskt vittnesmål, tidigare har den kroatiske mittfältaren i ett förhör erkänt upplägget som han hade med Mamic.

- När jag pratade om det så syftade jag på ett personligt avtal mellan Mamic och mig, sa Modric till The Independent.

Nu står det klart att Modric inte längre riskerar fängelse. Tingsrätten i Zagreb meddelar under onsdagen, enligt Football Espana, att man inte kommer att gå vidare med anklagelserna mot Modric och att han därmed inte längre är misstänkt för att ha begått mened i samband med vittnesmålet i rättegången mot Mamic.

Publicerad 2018-12-05 kl 12:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå