Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Kviborg: Real vinner men Levante och Osasuna ska hyllas

Christopher Kviborg spår La Ligas slutspurt och tror att Real Madrid till slut står som segrare. Men bakom dem hyllar Spanienexperten Levante och Osasuna för deras säsonger.

Med sex omgångar kvar känns La Primera División som den krutdurk den förväntas vara. Stormakterna i topp med varsitt kärnvapen i Ronaldo och Messi.

Bakom lurar ett koppel med klubbar som jagar plats nummer tre samt plats nummer fyra. Jag har under hela säsongen trott på Málaga som trea och står naturligtvis vis fast vid det, Valencia blir fyra.

Men det är klart, tänk er själva Levante eller Osasuna i Champions League. Ingen omöjlighet. Levante är två poäng bakom fjärdeplacerade Málaga och Osasuna i sin tur ytterligare två poäng bakom. Oavsett slutgiltig tabellplacering så måste dessa två klubbar hyllas.

Små medel kan ta mindre klubbar mot framgång, bara det finns ett hjärta på rätt ställe och en slug taktiker vid sidlinjen.

På tal om sluga taktiker. Både Marcelo Bielsa och Diego Simeonen har fått en del beröm, framförallt den förstnämnde och det med all rätt. Europa League-pokalen kommer precis som Champions League-pokalen hamna i spansk ägo. Men Athletic och Atlético sladdar just nu i ligaspelet där baskernas poängflora inte lever upp till utfört arbete.

I botten har skräckexemplet Racing visat vad som händer när man tillåter en ”oseriös” miljardär ta över. Minns ni indiern Ali Saeed? I Santander är det nog inte läge att visa sig varje fall. Borta är pengarna och borta är Saeed. Racing kommer att få lämna Spaniens finrum och med sig tar man Sporting.

Real Zaragoza har närmast tagit patent på att vända hopplösa lägen till nytt kontrakt lagom till maj. Det känns nästan som en tradition att Zaragoza ligger sist lagom till julafton, värvar tolv spelare under vinterfönstret, och sedan på något mirakulöst vis håller sig kvar.

Om Manuel Jiménez räddar skutan den här gången så blir han ett helgon.

Hur slutar det hela då? Om vi börjar med toppstriden så tror jag på följande sluttabell med nuvarande position inom parantes.

1. Real Madrid (1)
2. Barcelona (2)
3. Málaga (4)
4. Valencia (3)
5. Levante (5)
6. Sevilla (7)
7. Athletic (8)
8. Atlético (9)
9. Osasuna (6)
10. Espanyol (10)

Varför Real Madrid? Jo, för att man med största sannolikhet åker till Barcelona med ett fyra poäng stort försprång. I botten då? Racing och Sporting ryker. Dessutom tror jag att verkligheten kommit ikapp Zaragoza, på gott och ont.

Vad tror ni?

Publicerad 2012-04-13 kl 15:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons