Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EM2013

Kviborg: "Spansk klubbfotboll mår bra just nu"

På planen går det bra för de spanska lagen. Christopher Kviborg är imponerad av Atlético Madrid och Valencias prestationer i Europa League.

Bortsett från baskernas förlust i ett svinkallt Moskva (1-2 är dock ett bra utgångsläge inför returen på San Mamés) så har det varit en utsökt vecka för spansk klubbfotboll.

FC Barcelona, som för ovanlighetens skull fått sig en släng med besk kritik, studsade snabbt tillbaka på vinnarspåret. 3-1 borta mot Bayer Leverkusen är ett starkt resultat – det vittnar helt enkelt om klass, när det gäller.

Men än mer imponerad är jag av Atlético och Valencia, Spaniens två största klubbar om drakarna Real Madrid och FC Barcelonas räknas bort. Ett Atleti i ”normal fas” hade lagt sig platt mot Lazio, men inte under Diego Simeones styre. 3-1 i Rom är ett fantastiskt resultat som visar att Madrid-klubben är att räkna med på nytt.

När dessutom Valencia slår ett ”rugbyspelande” Stoke så stärks tesen ytterligare, spansk klubbfotboll mår bra just nu, varje fall väl på fotbollsplanen. Valencia visade att man hade motmedicinen mot ett fysiskt och långbollsslående lag som Stoke.

Nu återstår det för Real Madrid att inta ett svinkallt Moskva nästa vecka, i en rimlig värld vinner Los Blancos mot CSKA alla dagar i veckan. Men det är klart, spanjorer i minusgrader är sällan en bra kombination.

För övrigt anser jag att den kritik som fanns/finns mot FC Barcelona och Pep Guardiola är snudd på absurt obefogad. Sett till de tre senaste säsongerna så går det knappast att prestera bättre resultat än vad vi fått se. Folk glömmer lätt bort det – allt på grund av en förlust i Pamplona.

Publicerad 2012-02-17 kl 13:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons