Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Lagrell med bucklan: "Vi kan aldrig arrangera ett VM"

Äntligen sitter Lars-Åke Lagrell med VM-pokalen. I Sverige. Men räkna inte med att han får göra det fler gånger.
- Vi kan aldrig arrangera ett sådant evenemang, säger förbundsbasen.

Ni minns besvikelsen hos Lagrell när det stod klart att Sverige och Norge inte får anordna EM 2016. Enligt SvFF:s ordförande berodde det på att den politiska viljan saknas och att det inte finns något samförstånd kring arenabyggen och andra infrastrukturella frågor.
- Och då är det uteslutet med ett ännu större evenemang, som ett världsmästerskap, säger Lagrell.

Kan man inte ansöka ihop med fler länder som Danmark och Finland?
- Nej, Fifa tycker att de logistiska problemen blir för stora, med långa avstånd och flera olika valutor. Det är nog bara att inse att vi är för små för sådana enorma händelser.

Så det här blir enda gången du får sitta med bucklan?
- Det vet man aldrig. Men som arrangör för ett VM blir det säkerligen inte. Jag ska inte sticka under stol med att jag fortfarande är lite irriterad på regeringen för det här med EM. Men det är förstås en annan fråga och jag har ju gnällt över den i ett halvår.

Vad har du för känsla nu då, inför VM när Sverige inte är med?
- Jag tycker fortfarande att det ska bli fantastiskt roligt. Dels är ju Svennis inte klar för något landslag så han kanske kan vara med så att vi kan heja på honom. Sedan har ju Lasse Lagerbäck tagit över Nigeria och så måste vi naturligtvis vara goda grannar och hålla på danskarna. Intresset är stort här hemma även om vi själva missade att ta oss dit.

VM-pokalen befinner sig i Sverige under tre dagar och ska visas upp på flera reklamevenemang under tiden. För tillfället pendlar den mellan 83 olika destinationer innan turneringen drar igång i juni i Sydafrika. Sverige är 18:e stoppet på listan.

Publicerad 2010-03-16 kl 16:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER