TV: Ronaldo fenomenal i överkörning - blev fyramålsskytt

EM-kval (herr)

Cristiano Ronaldo visade kanonform mot Litauen.
I 5-1-segern gjorde stjärnan inte mindre än fyra mål.
- Vi var bättre, vi är bättre och vi vann på grund av det, säger Fernando Santos, förbundskapten i Portugal, enligt Uefas hemsida.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Den regerande EM-mästaren Portugal inledde med två raka kryss i EM-kvalet och var piskat att vinna mot Serbien i lördags för att inte skapa sig ett rejält ofördelaktigt läge. Men den matchen såg portugiserna till att vinnna med 4-2.

Under tisdagen ställdes laget mot Litauen på bortaplan och i första halvlek var det en svårutmanövrerad motståndare.

Portugal tog visserligen ledningen redan efter fem minuter efter att Cristiano Ronaldo varit iskall från elva meter och satt dit 1-0.

Trots det tidiga underläget kom Litauen tillbaka i matchen efter lite mindre än en halvtimme spelad. På en hörna nådde Vytautas Andriuskevicius, som tidigare spelat för Djurgården, högst och knoppade in 1-1. Läget stod sig till halvtid.

En kvart in i den andra halvleken återtog dock Portugal ledningen. Cristiano Ronaldo testade avslut en bit utanför straffområdet och trots att det knappt var styrfart bollen gick den in bakom den litauiske målvakten.

Bara några minut senare gjorde Portugal även 3-1. Målskytt? Cristiano Ronaldo. Den gången rakade stjärnan in ett inlägg.

Med dryga kvarten gjorde även Cristiano Ronaldo sitt fjärde mål för dagen efter en portugisisk kontring.

Ronaldo blev dock inte den enda portugisiska målskytten. Men någon enstaka minut höll sig William Carvalho framme och satte dit slutresultatet 5-1.

- Vi var bättre, vi är bättre och vi vann på grund av det. Vi fortsätta behålla farten efter vinsten mot Serbien, säger Fernando Santos, förbundskapten i Portugal, enligt Uefas hemsida.

Portugal ligger nu tvåa i EM-kvalgrupp B med fem poäng upp till ettan Ukraina. Portugal har dock en match mindre spelad, fyra tillställningar har den regerande mästaren avverkat.

Portugal har spelat ihop åtta poäng såhär långt och är en poäng före trean Serbien, som i dag vann mot Luxemburg med 3-1. Serbien har precis som Ukraina en match mer spelad än Portugal.

Litauen: Šetkus - Mikoliūnas, Palionis, Girdvainis, Andriuškevičius - Šimkus - Slivka, Vorobjovas, Kuklys, Verbickas - Laukžemis

Portugal: Rui Patrício - João Cancelo, Rúben Dias, Fonte, Raphaël Guerreiro - Rúben Neves, William Carvalho, Bruno Fernandes - Ronaldo, João Félix, Bernardo Silva