31-årige debutanten segerskytt för England

Landslag

31-årige debutanten Rickie Lambert hoppade in och avgjorde när England slog Skottland med 3-2.

Rickie Lambert

Wayne Rooney spelade inte för United i helgen på grund av skada, men mot Skottland på onsdagskvällen var han fullt frisk och spelade från start. Det var ett enormt tryck på läktarna på Wembley när brittiska landslagsderbyt mellan England och Skottland drog igång. Och efter drygt tio minuters spel exploderade de skotska fansen. Efter en hörna misslyckades Welbeck med att nicka undan bollen och Walcott hann inte få den under kontroll innan Morrisson fick tag iden och relativt ostört kunde dunka in 1-0 bakom Joe Hart som var på väg att få bollen under kontroll men den gled honom ur händerna.

Efter en knapp halvtimme stod den skotska backlinjen för högt och hann inte med när den blixtsnabbe Walcott stack på en fin passning från Tom Cleverley.

Fyra minuter in i andra halvlek blev det skotskt jubel igen. Kenny Miller lurar Gary Cahill vid straffområdeslinjen och skjuter snabbt och otagbart för Joe Hart.

Det dröjde dock bara ytterligare fyra minuter innan England kunde kvittera. Steven Gerrard slog ett inlägg och med en diskret knuff skaffade Danny Welbeck sig lite utrymme och kunde nicka in 2-2 bakom McGregor.

I 67:e minuten ersatte 31-årige Rickie Lambert Wayne Rooney och det tog inte mer än drygt tre minuter så hade den llandslagsdebuterande Southamptonanfallaren gjort sitt första landslagsmål. Lambert var först på en hörna från Lampard och nickade stenhårt in 3-2.

Målet blev matchens sista och Lambert blev matchhjälte för England som kom tillbaka från underläge två gånger.

England: Hart; Walker, Cahill, Jagielka, Baines; Gerrard (c), Cleverley, Wilshere; Walcott, Rooney, Welbeck.

Skottland:McGregor, Hutton, Hanley, Martin, Whittaker, Snodgrass, Brown (c), Morrison, Forrest, Maloney, Miller.

Publicerad 2013-08-14 kl 22:53