Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Afghanistan i "fredsmatch" mot Pakistan

Afghanistan mot Pakistan

Det var tio år sedan sist. Men på tisdagen spelade Afghanistan återigen en fotbollslandskamp på hemmaplan. Det blev 3-0 mot Pakistan i Kabul.

Det var mycket mer än en vanlig vänskapslandskamp när Afghanistan tog emot Pakistan på tisdagen. Dels var det krigshärjade Afghanistans första landskamp på hemmaplan på tio år. Dels en landskamp mellan två länder med en infekterad politisk relation då talibanrörelsen i Pakistan har starkt fäste vid afghanska gränsen och det under mer än tio är varit blodiga strider vid gränsområdet.

Tisdagens match gick under namnet "Friendship Match" där hemmalaget vann med 3-0 inför 6 000 åskådare på den nya nationalarenan i Kabul.

- Meningen med den här matchen var inte att vinna eller förlora. Målsättningen är att bidra till en bättre relation mellan länderna, säger afghanska förbundskaptenen Mohammad Yasouf Kargar enligt AP.

Senast Afghanistan spelade en match hemma var 2003 då landet slog Turkmenistan med 1-0. Landet är för närvarande på 139:e plats på Fifarankingen medan Pakistan är på 167:e.

Publicerad 2013-08-20 kl 17:04
Annons
Annons
Annons