Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Afrikanska mästerskapet flyttas fram 6-12 månader efter ebolautbrottet

Foto: Scanpix

Vårdpersonal som jobbar med ebola och infogat: 2013 års mästarlag i afrikanska mästerskapen, Nigeria.

Det blir förmodligen inget afrikanskt mästerskap i januari.

Ebolan har gjort att Marocko har vägrat att arrangera, och mästerskapet ska flyttas fram 6-12 månader enligt marockansk media.

Det är den marockanska nyhetssajten As-Sabah som meddelar att Afrikanska mästerskapet, som skulle ha satt igång i januari 2015, kommer att flyttas fram på grund av ebolan. Värdlandet Marockos regering vägrade arrangera mästerskapet på rekommendation av World Health Organization.

Afrikanska fotbollsförbundet lanserade en övertalningskampanj för att få Marocko att arrangera i januari, men till slut fungerade det inte. Marocko lär fortfarande få vara värdland, men mästerskapet skjuts fram, förmodligen till sommaren 2015 eller januari 2016. Det officiella beskedet lär komma på söndag eller måndag.

Endast Marocko, Algeriet, och Kap Verde hade kvalificerat sig för mästerskapet, men eboladrabbade Guinea hade också fortfarande chans till att ta sig dit. 

Det har ännu inte kommit några besked om klubblags-VM i december, som även det arrangeras av Marocko, kommer att påverkas. Real Madrid är Europas bidrag i turneringen.

Publicerad 2014-10-31 kl 11:51
Annons
Annons
Annons