Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG
52v

Allardyce blev ekonomiskt kompenserad när kontraktet revs med förbundet

Foto: Scanpix

Sam Allardyce fick lämna förbundskaptensjobbet för England efter skandalrubriker. Nu berättar FA-ordföranden Greg Clarke att Allardyce blev ekonomiskt kompenserad när han lämnade – och att hans agerande var ”ett svek”.

För knappt en månad sedan lämnade Sam Alladyce jobbet som förbundskapten för det engelska landslaget efter The Telegraphs skandalrubriker om engelsmannen.

FA:s ordförande Greg Clarke var då noga med att poängtera att Allardyce inte hade fått sparken.

- Vi sparkade honom inte. Vi kom överens om att hans situation var ohållbar och han lämnade under samförstånd. Vi kom inte till den punkten att vi behövde fundera över att sparka honom, sade Clarke då.

Nu berättar Clarke, enligt Talksport, att Allardyces agerande var tvivelaktigt – och att han fick en ekonomisk kompensation när han lämnade förbundskaptensjobbet.

- Jag tycker att han svek oss eftersom i slutändan vill vi ha en manager vars enda ansvar är att vinna matcher för England, säger Clarke enligt Talksport och fortsätter:

- Så hans kontrakt revs efter en muntlig överenskommelse. Det fanns en finansiell överenskommelse men jag kan inte berätta vad det var eftersom det är ett icke-offentligt avtal.

Clarke berättar även att den nuvarande förbundskaptenen Gareth Southgate kommer att få de fyra matcherna han har lovats ha förbundskaptensrollen på sig att visa upp sig för att få rollen permanent - innan dess ska inga andra samtal påbörjas med andra kandidater.

Kraven framöver för att bli förbundskapten för England är att inte ha några lik i garderoben, inneha ett exemplariskt uppförande och vara hängiven sitt uppdrag, säger Clarke.

Publicerad 2016-10-17 kl 18:00
LANDSLAG

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER