Alonso sänkte Maradonas Argentina

Landslag

Det var stjärnspäckat värre när Iker Casillas gjorde sin 100:e landskamp för Spanien när det tog emot Maradonas Argentina. Spanien vann till slut vänskapsmatchen med 2-1 efter två straffmål.

1-0 16' Alonso
1-1 61' Messi(straff)
2-1 85' Alonso (straff)

Stjärnspäckat värre var det ikväll på Vicente Calderon mellan Spanien och Argentina. Publiken fick bland annat se Messi, Villa, Fabregas, Casillas och Iniesta.

Spanien styrde matchen från början till slut och visade gång på gång upp sitt patenterade och snabba passningsspel.

I den 16.e minuten klapp-klapp-passade Iniesta sig elegant igenom det argentinska försvaret. Inlägget till David Silva är perfekt, som vände bort mittbackarna i straffområdet och fick iväg ett lågt skott. Romera släppte en retur som Alonso stötte in i mål. Ett oerhört snabbt och vackert anfall som är så typiskt för Spanien. Maradona såg lagom roade ut av det passiva förvarsspelet.

Den senare inbytte Albiol, som hade chans att slå ett rekord med antalet segrar i rad på landslagsnivå, orsakade en straff i den 60:e minuten. Messi väntade kallt in Casillas och placerade enkelt in 1-1. Matchen präglades mycket av olika straffsituationer och efter det att Demichelis fått bollen på handen blåste till slut domaren för ännu en straff.
Xabi Alonso var lika säker som Messi vid straffpunkten, om än säkrare. Hans straff slogs helt otagbart upp i nättaket.

Spanien vinner vänskapsmatchen rättvist och det känns som om Maradonas Argentina har mycket att fundera på inför VM nästa år.