Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Amerikansk sportjournalist utmanar Blatter: "Är seriös med kandidaturen"

Den kände amerikanske sportjournalisten Grant Wahl har tröttnat på Sepp Blatter - och utmanar schweizaren.
- Jag kandiderar som Fifa-president, meddelar Wahl i dag.

Grant Wahl är en berömd amerikansk sportjournalist som bland annat har skrivit en omtalad bok om David Beckhams år i den amerikanska fotbollsligan MLS.

Nu meddelar Wahl att han tröttnat på Fifa-presidenten Sepp Blatter - och annonserade i dag sin kandidatur till presidentvalet i juni.

Wahl, som för tillfället jobbar på Sports Illustrated, säger att han är seriös med sin kanditatur - han behöver nu bara att ett medlemsland nominerar honom till presidentposten.

Det finns många saker med Fifa journalisten Wahl vill ändra på. Han anser att ryktena om korruption i samband med att Ryssland och Qatar fick fotbolls-VM 2018 och 2022 måste utredas - och att Fifa på Wikileaks-sätt ska göra alla sina dokument offentliga.'

Wahl vill även få bukt med gubbväldet inom Fifa och lovar att anställa fler kvinnor i Fifatoppen om han får posten som president - för tillfället är ingen av de 24 högsta Fifapamparna en kvinna. Han vill även införa målkameror, se till att de absolut bästa domarna i världen dömer VM, och ta bort de automatiska gula korten som spelare får när de tar av sig tröjan i samband med målfiranden.

Se Wahls officiella kampanjfilm här!

Publicerad 2011-02-17 kl 18:56

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER