Anfallare skrev historia i Italiens kross

Landslag

Francesco Caputo blev historisk när Italien vann stort.
Sassuolo-anfallaren blev äldste debutmålskytt någonsin i 6-0-segern mot Moldavien.
- Jag är glad över att få bjuda på öl till alla, säger anfallaren enligt Football-Italia.

Italien körde på onsdagskvällen över Moldavien i ett träningsmöte på Stadio Artemio Franchi i Florens. Italiens förbundskapten Roberto Mancini luftade sin trupp och gav flera nya spelare chansen, däribland 33-årige Sassuolo-anfallaren Francesco Caputo, som tog sin chans.

Anfallaren utökade nämligen i den 23:e minuten Italiens ledning till 2-0 och blev därmed historisk som äldste debutantmålskytt genom tiderna i Italiens A-landslag. Caputo blev dock senare utbytt efter 75 minuters spel.

- Jag är glad över att få bjuda på öl till alla, säger Caputo enligt Football-Italia och syftar på att han firade sitt mål genom att låtsas dricka något.

- Att jag nu fick göra min A-landslagsdebut för Italien och dessutom ett mål efter en långtidsskada är mer än vad jag någonsin hade kunnat be om. Jag fortsätter bara att köra på, fortsätter han.

Italien ledde, när Caputo blev utbytt, med 6-0 efter mål av även Stephan El Shaarawy, som blev tvåmålsskytt, samt Bryan Cristante och Domencio Berardi. Moldavien gjorde även ett självmål i matchen som till slut även slutade 6-0.

Italien ställs härnäst mot Polen borta på söndag och mot Nederländerna hemma på onsdag i nästa vecka i A-divisionen i Nations League. Italien har fyra poäng efter två spelade matcher i turneringen.

Publicerad 2020-10-07 kl 22:39