Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Anmälde rasistiska sånger - nu svartmålas han av förbundet

Kroatiens fans anklagades för att ha sjungit rasistiska ramsor och tänt bengaler. Efter att landslaget sedan straffats med spel inför tomma läktare skyller nu fotbollförbundet alltsammans på en matchdelegat.

Det var i EM-kvalmatchen som spelades den 28 mars mellan Kroatien och Norge som Uefas matchdelegat Zoran Stevanovic bland annat rapporterade om att det förekommit rasistika ramsor från delar av den kroatiska publiken.

Zoran Stevanovic som är det högsta hönset för FARE ( Football Against Racims in Europe) i Kroatien har enligt The Guardian nu fått ett öppet brev från det kroatiska fotbollsförbundet som skriver:

"Det är tydligt att din organisation tjänar sitt levebröd på att informera mot de kroatiska fansen till Uefa. Det är också tydligt att du i kampen mot fansen inte tvekar att använda påståd rasism som skydd utan att känna någon skuld då din agenda är att det kroatiska landslaget ska spela sina hemmamatcher utan fans".

Stevanovic beskylls således av det kroatiska fotbollsförbundet för Uefas hårda dom som förutom böter innebär att Kroatien kommer ta emot Italien inför tomma läkatre i EM-kvalmatchen den 12 juni. En dom som förbundet dessutom sedan tidigare gått ut med att de tänker överklaga.

Publicerad 2015-04-23 kl 18:46
Annons
Annons
Annons