Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Aragonés bröt Spaniens förbannelse

WIEN. Luis Aragonés ledde Spanien till det efterlängtade EM-guldet. Förbundskaptenen var glad att ha satt stopp för det spanska traumat att inte lyckas.
- Vi kan börja säga att vi kan vinna nu, säger en glad Aragonés.

Efter att ha fixat EM-titeln var det en ovanligt glad Luis Aragonés som kom till den obligatoriska presskonferensen.

- Jag är överförtjust, jag visar inte ofta vad jag känner. Jag är extremt glad över det här, säger Aragonés som efter finalplatsen var fixad talade om sina barnbarn.

- Alla mina barnbarn har sett matchen. Jag kommer inte träffa dem nu, jag ska tillbaka till laget. Jag brukar inte visa vad jag känner, men jag är full av känslor efter det här. Jag är helt full av känslor efter att ha sett spelarna.

Minns du juni 1964 - senast Spanien vann?
- Ja, jag kommer ihåg. Jag såg matchen, jag var där och hade deltagit före den matchen. Hur kan jag glömma det? Jag var där, men då fanns inga byten och jag kunde inte spela. Det är precis som en del

Blir Spanien modellen för fotbollen nu?
- Jag tror att alla som älskar fotboll vill ha just det, offensiv fotboll och att man gör många mål. Jag tror att många kommer att se upp till Spanien, men det hänger

- Jag sa att om vi gjorde det bra med de här spelarna så blir vi mästare. Folk trodde inte mig, men jag hoppas att Spanien fortsätter så här.

Vad har du att säga till din efterträdare?
- Behandla dem på bästa sätt så att de kan göra sitt jobb. Jag har en mental styrka att klara av det, andra kanske inte har det.

Kan Fernando Torres bli bäst i världen?
- Han är en fantastisk spelare i Liverpool och i landslaget. Han kan gå hur långt som helst. Varför inte? Han är så ung och kan utan tvekan bli världens bäste.

Publicerad 2008-06-30 kl 01:07
Annons
Annons
Annons