Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Arenan full sex timmar före match – på grund av bråk

Burkina Fasos ess Jonathan Pitroipa.

Algeriet tar emot Burkina Faso i playoff – och redan sex timmar innan matchstart var matcharenan proppfull. Orsaken? Bråk inför matchen.

Algeriska fans har fyllt Mustapha Tchaker-arenan i Bilda, 50 kilometer söder om landets huvudstad Alger. Det är kanske inte så överraskande då det är en VM-plats som står på spel mot Burkina Faso. Det ovanliga är att arenan var full med fans redan sex timmar före matchstart.

Polisen valde att släppa in fans tidigt för att förhindra mer bråk - bråk som bröt ut redan förra veckan när biljettförsäljningen till matchen öppnade. 50 personer skadades (några blev knivhuggna) när de försökte få tag på biljetter. Enligt nyhetsbyrån AP lyckades polisen inför matchen sära på de värsta bråkstakarna – detta efter ett gemensamt jobb av 5000 poliser.

Matchen är tokhet i Afrika – Algeriet förlorade bortamatchen med 3-2 och flera algerier anklagade efter matchen domaren för att ha dömt till Burkina Fasos fördel matchen igenom.

Algeriets president, Abdelaziz Bouteflika har skickat ett personligt meddelande till spelarna där han sa att ”ni ger landet stor ära om ni vinner matchen”.

Publicerad 2013-11-19 kl 17:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons