Argentina till final - förnedrade Brasilien

Landslag

Argentina är klart för OS-final mot Nigeria. Det var inget snack om vilket som var laget för dagen i det heta mötet med Brasilien.
Sergio Agüero blev stor matchhjälte med två mål i 3-0-segern.

- Det är inget resultat du ser varje dag när Brasilien och Argentina spelar, säger det vinnande lagets förbundskapten, Sergio Batista, till AP.
Efter 52 minuter släppte Brasilien in sitt första mål i turneringen.
Sergio Agüero stack mot första stolpen och bröstade in Angel Di Marias inlägg från vänster.
Sex minuter senare lämnades Lionel Messi alldeles för ensam med bollen. Stjärnan tog sig allt längre in i Brasiliens straffområde och lättade den till en lagkamrat till höger. Inlägget slogs omgående längs marken till en inspringande Sergio Agüero. 2-0 var ett faktum.
Efter 65 minuters spel var Brasilien bara ett penseldrag från 1-2. Ronaldinho sköt klockrent i stolpen på en frispark. Returen gick i mål, men dömdes bort för offside.

En kvart från slutet fick Argentina straff sedan Sergio Agüero rivits ner. Riquelme var säker från straffpunkten och matchen var avgjord.

Röda kort

I slutet av matchen tappade Brasilien fattningen. Inom loppet av tre minuter gick såväl Lucas som Thiago Neves in hårt för mot Liverpools mittfältsterrier Javier Mascherano. Domaren tvekade inte att dra fram det röda kortet.

Rivstartande underhållning

Matchen var underhållande redan från start.
Brasiliens högerspringare Rafinha rann igenom på högerkanten och avslutade med en yttersida. Skottet gick ett par meter utanför trots läge.
Atlético Madrid-anfallaren Agüero fick ett bra läge efter 12 minuter. Skottet från ett par meters avstånd gick tätt utanför stolpen. Kanske borde han ha knorrat bollen mot bortre hörnet.

Messi vred och vände

Argentinas superstjärna Lionel Messi fick på ett bra skott efter 41 minuters spel. Trots hård uppvaktning pressade han Brito Renan med ett vänsterskott inifrån straffområdet. Barcelona-spelaren är i bra form.

Noterbart är att Brasilien inte hade ett enda skott på mål under den första halvleken. Inte heller fanns laget med i hörnstatistiken.

Finalen spelas på lördag i Peking. Brasilien ställs mot Belgien i bronsmatchen.

OS-semifinal: Argentina-Brasilien 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Sergio Agüero (52), 2-0 Sergio Agüero (58), 3-0 Riquelme (76)