Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Argentinarna rasande på Maradona

Argentina riskerar att missa VM och fotbollsfans och media i landet skyller på förbundskapten Diego Maradona. ”Den här Maradona visade på ett dramatiskt sett att han inte är född att träna lag”, skriver Diario Popular.

Argentina förlorade mot Paraguay på onsdagen efter att ha förlorat mot ärkerivalen Brasilien helgen. Nu riskerar man missa VM för första gången sedan 1970.

”Hans berömda image var användbar först men inte längre. Vi är fast i helvetet”, skriver Diario Popular.

”Vi går ingenstans”, skriver Ole, över en bild av Maradona.

Maradona betraktas som en av de bästa spelarna någonsin i ett land där fotboll betyder nästan allt.

Men nu kan han ställas inför sitt tuffaste test. Och den popularitet som tidigare var enorm har dalat betänkligt med landslagets kräftgång under hans ledarskap.

- Maradona måste avgå. Jag respekterar honom inte längre. Han var en enorm spelare men som tränare vet han ingenting. Han måste gå nu för han drar ned oss, säger Juan Rosales, River Plate-supporter.

Och så verkar de flesta tycka. I en undersökning på nätet trodde 62,2 procent av 11 288 röster att Argentina skulle missa VM.

Men Maradona stod på sig efter onsdagens förlust och sa att han skulle stanna på jobbet ”så länge jag har en droppe blod kvar”.

Han skyllde också på andra.

- Sedan jag var 15 år har jag kämpat mot er (reportrar) kritik. Nu är jag 48 och kämpar fortfarande. Och det är möjligt att jag också måste ta emot kritik av några spelare, men jag gör det bakom stängda dörrar.
- Jag ger mig inte. Jag kommer fortsätta att vara förbundskapten. Jag är inte rädd för kritik. Jag är inte rädd för någon.

Sedan Maradona tog över för tio månader sedan har laget vunnit bara två av sex kvalmatcher och har kallat 62 spelare. Bland annat har han använt tre olika målvakter.

Laget har förlorat fyra av sina fem senaste och är nu femma i kvalgruppen med två matcher kvar att spela. Femman får kvala för att gå till VM men Uruguay skuggar en poäng efter.

Publicerad 2009-09-10 kl 21:36
Annons
Annons
Annons