Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Åtta år till VM - redan kostat nära 400 liv

382 människoliv. Det har VM-slutspelet i Qatar kostat – åtta år innan mästerskapet har startat. Det visar en rapport som The Guardian har gjort.

 VM i Qatar har varit omdiskuterat sedan landet tilldelades mästerskapet. Allt ifrån dödsfall och slavlika förhållanden för arbetarna till korruption och flytt av mästerskapet på grund av värmen har diskuterats flitigt. Nu visar en rapport som The Guardian har gjort att 382 människor har mist livet i samband med byggandet av de 12 nya arenorna som ska stå färdiga 2022. Bara under 2013 har 185 nepalesiska arbetare mist livet.
– FIFA och Qatars regering lovade världen att de skulle garantera säkerheten för arbetarna som bygger arenorna och infrastrukturen inför VM 2022. De fasansfulla sifforna av döda visar att de har ljugit. Alla har förråtts av FIFS, säger organisation PNCC (Praveasi Neapli Co-ordination Committe).

Ungefär två miljoner människor arbetar med sysslor relaterade till VM 2022. En sjättedel är nepaleser. Dödsfallen kan i de flesta fallen härledas till hjärtattacker och arbetsplatsolyckor. Arbetare som pratat med The Guardian har berättat mörka historier om deras arbetsförhållanden.

I ett uttalande säger FIFA att de arbetar på en snabb lösning för att säkerhetsställa de mänskliga rättigheterna.
– FIFA arbetar aktivt för en snabb lösning för att kunna säkerhetsställa och förbättra välfärden för migrantarbetarna.

Publicerad 2014-01-26 kl 18:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons