POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
30v

Aubameyangs stora ilska - efter att pappan presenterats som förbundskapten: "Amatörism"

Foto: Bildbyrån.

Gabon har anställt Pierre-Emerick Aubameyangs pappa som förbundskapten.
Men det är inte så att Arsenal-stjärnan är glad över det.
Tvärtom.
”Amatörism”, skriver han på Instagram.

Tidigare i veckan gick Gabons fotbollsförbund ut med att Pierre Francois Aubameyang, pappa till Arsenal-stjärnan Pierre-Emerick Aubameyang, anställts som ny förbundskapten för herrlandslaget. Utnämningen har fått sonen att reagera kraftfullt – och på Instagram-skriver han att förbundet agerat ”amatörmässigt” då hans pappa inte ens tackat ja till jobbet då förbundet gick ut med nyheten.

”Ni undrar varför jag har problem med er, varför jag inte vill komma och spela för landslaget”, frågar Aubameyang retoriskt i inlägget, enligt nyhetsbyrån Reuters – och fortsätter:

”Ni har berättat för hela världen om min pappa, den så kallade förbundskaptenen, när ni inte ens fått hans godkännande! Förbundets president ringde min pappa men brydde sig inte ens om att fråga om hans hälsa. Han är sjuk för tillfället. Att stressa fram en presskonferens (på onsdagen) när min pappa sagt att han skulle lämna sitt svar nästa dag är en demonstration på varför.”

Det gabonesiska förbundet har också erkänt att kommunikationen kring Pierre Francois Aubameyang blev knasig. Förbundet skriver i en kommentar, enligt Reuters, att ansvaret låg på idrottsministern, som helt enkelt var för snabb med instruktionen att trycka på knappen.

”Dagen då förbundet inte längre visar amatörism är dagen då landslaget kan röra sig framåt och göra bra resultat", skriver Aubameyang.

Publicerad 2018-09-23 kl 10:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå