POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2019
2v

Avtalet officiellt - Australiens damer och herrar får samma ersättning från förbundet

Foto: Bildbyrån

Australiens fotbollsförbund har presenterat ett nytt kollektivavtal för sina spelare.
Avtalet innebär att damlandslaget och herrlandslaget får lika ersättning.
- Det här nya avtalet är enormt, säger damlandslagets Elise Kellond-Knight till ABC.

Australiensiska medier har den senaste tiden rapporterat om att ett nytt kollektivavtal är på gång för landets fotbollslandslag. Nu har det nya avtalet presenterats, och det innebär att damerna och herrarna kommer att få ta del av lika stor ersättning från förbundet.

- Det här nya avtalet är enormt. Som en kvinnlig fotbollsspelare är det vad vi alltid har drömt om. Vi har alltid velat behandlats som jämlikar, säger damlandslagets Elise Kellond-Knight till ABC.

Det nya avtalet gör att "The Matildas" kommer att gå från runt 437 000 kronor om året till runt 663 000 kronor. Därtill kommer prispengar från Fifa att tillkomma runt olika mästerskap.

Avtalet innebär i praktiken dock inte att damlandslaget och herrlandslaget kommer att få exakt lika mycket pengar för landslagsspel. ABC skriver att förbundet i största möjliga utsträckning ska jobba för att spelarna ska få lika stor ersättning. Men då Fifas prispengar för dam- och herrmästerskap skiljer sig åt enormt så kommer ersättningen fortfarande att skilja sig. Klart är dock att både herr- och damlandslag får ta del av 40 procent av prispengarna som förbundet får från Fifa.

Publicerad 2019-11-06 kl 11:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå