Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Baxter: Jag fick inte sparken

Stuart Baxter lämnar det finska landslaget, men själv känner han sig inte sparkad.
- Så ska man inte tolka det, säger han till fotbollskanalen.se.

Finland har sparkat Stuart Baxter, eller? Trots avskedet känner sig inte engelsmannen sparkad.
- Nej, det så ska man inte tolka det. Det var en fyra veckor lång diskussion om hur vi skulle ta landslaget vidare och hade vi inte bestämt oss om något gemensamt nu så hade jag fortsatt, säger Baxter till fotbollskanalen.se.

Vad var det som hände, då?
- Jag satte mig ner med förbundet för fyra veckor sedan och vi hade funderingar på hur vi skulle kunna föra allting framåt på bästa sätt. De sa att de ville satsa på ett program som innefattade de kommande två och ett halvt åren. Jag kände att jag inte var rätt man att leda det här i två och ett halvt år till och hade jag varit i deras sits hade jag inte väntat ett år och sedan tagit in en ny utan jag hade gjort det nu direkt. Och de tyckte att det lät rätt, förklarar Baxter och fortsätter:

- Då försökte vi diskutera fram hur vi skulle göra. Vi kom fram till att, i och med att jag saknar klubbfotboll och längtar efter det lite grann, så skulle man ta in en annan här så att jag fick chansen att vara mer aktiv att söka jobb på klubbnivå.

Och även om parterna skiljs åt är det inga hard feelings. Baxter kommer att fortsätta att hjälpa förbundet framöver.
- Vi har kommit fram till att jag stannar som konsult fram tills att man klarat övergångsperioden.

Du har tidigare varit aktuell som mentor och konsult i Celtic, lever de diskussionerna ännu?
- Jag tror att diskussionen har fortsatt mellan folk i Finland, men inte med mig. Jag tyckte att det var en sak som både finsk fotboll och jag skulle dra nytta av. Men det var något som förbundet inte ville att jag skulle göra. Kanske var det något som gjorde att förbundet blev lite sura på mig.

Har någon annan klubb kontaktat dig?
- Just nu har jag inget på tapeten. Jag har inte ägnat några tankar åt det. Det här beslutet har växt fram utan sådana påtryckningar.
`
Även om Stuart Baxter, med förflutet som tränare i Örebro, Halmstad, AIK och Helsingborg, nu är står utan jobb tror han inte att allsvenskan är aktuell.
- Nja, det skulle bli svårt tror jag. Men man ska aldrig säga aldrig. Jag ska samla tankarna och sedan se vad som dyker upp.

Publicerad 2010-11-09 kl 16:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons