Baxter: Ryssland, kanske bäst i världen

Landslag

Två självmål förstörde kvällen för Finlands fotbollsherrar i VM-kvalet mot Ryssland, som till slut vann med 3-0.

Den finländska Olyckan var framme redan i den 23:e minuten, då Petri Pasanen fumlade bollen i eget mål då han försökte rensa undan efter en räddning av målvakten Jussi Jääskeläinen.

Det andra självmålet gjordes av Veli Lampi som fick foten emellan på en rysk passning framför mål. Det hade varit snyggt om målet gjorts i rätt ända av planen.
Det sista målet var en solouppvisning av Andrej Arsjavin som grundlurade det finländska försvaret och målvakten.

-Vi inledde bra och var väl förberedda. Vi visste att det är viktigt att hålla bollen inom laget, och de första 15-20 minuterna hängde vi bra med och hade ett par chanser. Sen började vi tappa bollar och hamnade i underläge, sade landslagstränaren Stuart Baxter i Canal plus efter matchen.

-Ju längre matchen led, desto mer visade Ryssland sin kvalitet. De har ett av de bästa lagen i Europa, kanske till och med att av de bästa i världen.