Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Bedoya med i USA:s trupp - inte Davies: "Han blev ledsen och besviken"

Alejandro Bedoya satt i telefon med Charlie Davies när USA:s VM-trupp togs ut. Örebrospelaren kom med – men inte Sochaux-proffset.
- Charlie blev ledsen och upprörd, säger Bedoya.

Den tidigare Hammarbyspelaren Davies var med om en horribel bilkrasch i höstas, där en person miste livet, och han själv drabbades av livshotande skador. Men som genom ett mirakel tog sig anfallaren tillbaka till fotbollsplanen rekordsnabbt, och har de senaste månaderna tränat för fullt i Frankrike.

Men målet – att ta sig till VM i Sydafrika – klarade han inte. När USA:s 30-mannatrupp presenterades på tisdagen fanns Charlie Davies inte med.

- Han fick reda på det redan i går kväll, före alla andra. Självklart blev han inte glad. Det gick helt enkelt inte hans väg den här gången, säger Bedoya till fotbollskanalen.

På sin twitter-sida skriver Davies att han trots petningen lovar att komma tillbaka starkare nästa säsong. Han gratulerar också kollegorna som finns med i landslagstruppen.

"En väldigt sorglig dag för mig, men mitt hårda arbete fortsätter. Tack för allt stöd och alla uppmuntrande ord", skriver Davies.

Enligt Bedoya har Davies även en del praktiska saker att reda ut med Sochaux, vilket bidragit till att han inte var tillgänglig för uttagningen. Ändå satt han och pratade med Alejandro Bedoya via internettelefon under tisdagen för att se om kompisen skulle komma med i det amerikanska laget.

- Vi körde Skype och letade efter en livestream från tv i USA. Men till sist fick vi börja kolla runt på nättidningar i stället. Det var så jag fick reda på att jag får chansen. Självklart är jag jätteglad och hedrad för den här möjligheten, säger Bedoya.

Vilka förväntningar har du på dig själv inför det första träningslägret?
- Jag vill bara försöka imponera på ledningen så mycket som möjligt. Nu ska jag jobba hårt och fokusera på att komma med i 23-mannatruppen. Uppenbarligen är jag ganska nära. Att få åka till Sydafrika vore en dröm för mig.

Vad säger du om konkurrensen på din egen position?
- Den är naturligtvis tuff. Jag är väl lite av ”the new kid on the block”. Nu hamnar jag med de allra bästa spelarna i landet och måste utmärka mig själv. Det kan jag göra genom att spela ett tvåvägsspel, kämpa både offensivt och defensivt. Eller så kan jag vara killen på bänken som ger allt för att peppa de andra. Tillföra den där lilla extra energin som krävs om vi exempelvis jagar ett mål.

Publicerad 2010-05-18 kl 18:01
Annons
Annons
Annons