Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

BEKRÄFTAT: Dunga tar över efter Scolari

Foto: SCANPIX

Dunga blir förbundskapten för det brasilianska fotbollslandslaget för andra gången. Det har ryktats om det några dagar, men på tisdagen blev det definitivt — två veckor efter den historiska 1—7-förlusten i semifinalen mot Tyskland på hemma-VM.

Dunga efterträder Luiz Felipe Scolari, som fick lämna sitt jobb efter VM där Brasilien via 0—3 i bronsmatchen mot Nederländerna blev fyra.

– Brasilien är inte bäst i världen längre, som vi var förut. Men med hårt arbete kan vi nå vårt mål igen. Brasilien kommer alltid vara ett respekterat fotbollsland. Vi representerar det bästa landslaget i historien. Alla vill slå oss, sa Dunga på en presskonferens. 

50-årige Dunga var lagkapten när Brasilien vann VM 1994. 2010 var han förbundskapten men fick sparken efter att Brasilien åkt ut i kvartsfinal i Sydafrika-VM.

Därefter har Dunga tränat det brasilianska klubblaget Internacional mellan 12 december 2012 och 3 oktober 2013. Nu är han alltså tillbaka som förbundskapten för Brasilien och vill se ett hårt arbetande landslag.

– Vi kan inte vinna matcher på grund av våra historiska gula tröjor. Det är vårt hårda arbete som kommer ge oss vinster, inte vårt rykte. 

Publicerad 2014-07-22 kl 16:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons