Belgien och Wales klara för EM - Bosnien går mot playoff

EM-kval (herr)

Belgien och Wales säkrade sina EM-platser på lördagskvällen, samtidigt som Bosnien tog stora kliv mot playoff.

Radja Nainggolan öppnade Belgiens målskytte borta mot Andorra i den första halvleken med ett vänsterskott som via försvarande ben styrdes i mål till 1-0.

Innan halvleken var slut hade även landets dyraste spelare genom tiderna - Kevin De Bruyne - dubblat ledningen. Manchester City-spelaren knorrade in en frispark via stolpen.

I den andra halvleken kom däremot en liten överraskning. Andorra fick straff och Ildefons Lima klev fram och satte den i mål.
Men den glädjen blev kortvarig i hemmalaget. Strax därefter fick även Belgien en straff. Den tog Eden Hazard hand om utan problem och segern tar Belgien till Frankrike nästa sommar.

Dit får även Wales resa, detta trots att laget förlorade mot Bosnien med 2-0. Anledningen är att Cypern skrällartat vann borta mot Israel med 2-1. Israel kan inte längre komma ikapp walesarna och som om det inte vore nog har Bosnien tagit över playoffplatsen.

Det blir nu högdramatiskt i sista omgången där Bosnien och Cypern möter varandra medan Israel tar sig an Belgien.