Benzema brutalt nedsparkad - sedan sänkte han Brasilien

Landslag

Allt kretsade kring Karim Benzema.
Först brutalt överfallen - sedan avgjorde han mot Brasilien för Frankrike.

Real Madrid-anfallaren har en tung säsong bakom sig. Spelet har inte klaffat till hundra procent, och för några veckor sedan värvades Emmanuel Adebayor in som avlastning av José Mourinho.

Och stormötet på Stade de France, mot Brasilien, började på samma manér. Efter 40 minuter drog motståndarnas Hernanes till med en riktig De Jong-spark som sänkte Benzema till marken. Brassen sttraffades med grov utvisning, rött kort, och fick genast lämna planen.

Sedan vände det för Benzema.

Nio minuter in i andra halvlek gjorde han 1-0 för Frankrike i öppet mål efter ett lågt inlägg. Real Madrid-proffset hade sedan i den 61:a minuten ett ypperligt läge att dubbla sin målskörd - men Julio Cesar räddade skottet.

Frankrike: Lloris - Sagna, Sagna, Rami, Mexes, Abidal - Diarra, Mvila - Menez, Gourcuff, Malouda - Benzema

Brasilien: Cesar - Alves, Luiz, Silva, Santos - Elias, Lucas, Hernanes - Augusto, Pato, Robinho.

Publicerad 2011-02-10 kl 00:41