Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Bierhoff: "Klinsmann i diskussioner med England"

Foto: TT

England letar ersättare till avgående Roy Hodgson.
Nu säger Tysklands general manager, nära vännen Oliver Bierhoff, att Jürgen Klinsmann för diskussioner med det engelska fotbollsförbundet om jobbet.

Klinsmann, som guidade USA till en fjärdeplats i Copa America, skulle sannolikt uppfylla de engelska kraven. Han har vunnit både VM och EM som spelare och har erfarenhet av Premier League. 51-åringen pratar utmärkt engelska och har jobbat som förbundskapten för Tyskland.

Det var Klinsmann som tog in Bierhoff i det tyska landslaget 2004.

- Det är inte bara att lägga en hand på axeln och sen sker allt automatiskt, säger Bierhoff till The Guardian.

- Många saker måste funka. När vi misslyckades i EM 2000 investerade vi i väldigt mycket infrastruktur och utbildning för unga spelare och tränare. Nu har vi väldigt många talangfulla spelare, och Bundesliga investerar i unga spelare.

- Kanske är det en fördel att bra spelare går till England och andra länder, så att våra klubbar måste fokusera på andra spelare. Men sedan Klinsmann - som jag tror för diskussioner med England - har vi också givit landslaget en särskild stolthet, atmosfär och organisation. Framgången handlar om kvalité men också om en bra organisation och stämning inom gruppen.  

Bierhoff tror att Klinsmann skulle vara rätt man för jobbet.

- Han skulle passa bra. Vi började arbeta tillsammans 2004 och han är inte alltid…hur kan jag säga… enkel att hantera, för han vill förändra saker. Men han ger motivation. Han har modet att fatta svåra beslut och ni (England) kanske behöver något som det.

Klinsmann, som tog Tyskland till semifinal i VM 2006, har haft hand om det amerikanska landslaget sedan 2011 efter en kort sejour i Bayern München. Han har kontrakt till och med VM i Ryssland 2018.

Publicerad 2016-07-09 kl 08:17
LANDSLAG

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER