Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Bilic - ovanlig förbundskapten

Han är bara ett par år äldre än sin äldste spelare, spelar i ett rockband och ses ofta i t-shirt och gymnastikskor.
Förbundskaptenen Slaven Bilic är mannen som fört Kroatien till nya höjder.

För tio år sedan var Slaven Bilic en av de tongivande spelarna när Kroatien tog VM-brons i Frankrike.
Nu är förbundskaptenen Bilic, 39, på väg att föra landet mot en ny succé.

Som förbundskapten passar han inte riktigt in i mallen. De 16 EM-ländernas ledare är mest lite äldre, gråsprängda herrar. Mot dem står elgitarrspelande Bilic i bjärt kontrast.
Men han har inte bara skrivit en EM-låt åt Kroatien, han har också svetsat samman ett landslag som varit på väg utför efter succésommaren 1998.

-Vi har bra stämning nu. Men det tycker jag faktiskt att vi haft hela tiden, sade Bilic när TT träffade honom i Wien tidigare i år.

Kanske har det faktum att Bilics egen spelarkarriär bara ligger ett par år tillbaka i tiden bidragit till hans framgångar som förbundskapten.

När han tog över landslaget i juli 2006 satte Bilic i gång en generationsväxling och har fört in unga spelare som Eduardo da Silva, Luka Modric och Ivan Rakitic i landslaget.
Och trots att Brasilienfödde storstjärnan Eduardo saknas på grund av skada, har Kroatien gått som tåget i EM och har imponerat, inte minst i segern mot favorittyngda Tyskland i gruppspelet.
Men visst hade Bilic allra helst haft tillgång till stjärnan.

-Det var en stor chock. Först och främst för Eduardo. Han är enastående. Inte bara som spelare, han är en fantastisk person, sade Bilic.

-Det är självklart också ett stort slag för oss på planen, han är oersättlig. Vi har många bra spelare och många bra anfallare. Men Edu är unik.

Publicerad 2008-06-19 kl 14:44
Annons
Annons
Annons