Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Blatter vill skrota playoff

FIFA-presidenten Sepp Blatter ville först att man skulle se över kvalificeringsprocessen till VM för att gynna lagen från Afrika och Asien. Nu föreslår han att skrota playoff helt och hållet.

Det var för drygt två veckor sedan som FIFA-presidenten Sepp Blatter tyckte att man skulle se över kvalificeringsprocessen till VM för att gynna de afrikanska och asiatiska landslagen. Nu har Blatter föreslagit att man skrotar playoff-upplägget helt och hållet.

I Blatters kolumn i FIFA Weekly skriver han att det skulle vara bra om de överlägsna europeiska och sydamerikanska landslagen blev färre i VM och att det istället blev fler lag från de underrepresenterade afrikanska och asiatiska länderna.

Så här långt har 20 lag, plus värdlandet Brasilien, kvalificerat sig för VM 2014. De återstående elva platserna kommer att fyllas den närmsta månaden genom playoff.

- Det kommer bli drama eftersom flera lag kommer att elimineras över loppet av två matcher, vilket jag tror är bra för TV-tittarna och för hypen kring fotbollen.  Men jag tror att vi måste hitta en lösning där man efter gruppspelet antingen är klar för VM eller inte, skriver Blatter.

- Playoff ger oss intensiv spänning men för lagen som slås ut blir det tufft.

Det europeiska playoff-spelet avgörs med dubbelmöten den 15 november och den 19 november. Jordanien-Uruguay och Nya Zeeland-Mexico spelar även de playoff, något även de afrikanska lagen gör.

Publicerad 2013-11-06 kl 15:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons