Brasilien knäckte Maradona i Argentina - klart för VM

Landslag

Brasilien är klart för VM efter 3-1 borta mot Diego Maradonas Argentina.

Luis Fabiano gjorde två mål när Brasilien tog en imponerade bortaseger med 3-1 mot Diego Maradonas Argentina i Rosario. Dungas Brasilien blev därmed det sjätte landet som blev klart för VM i Sydafrika. För Argentina var det första hemmaförlusten i VM-kval på 16 år och förbundskapten Maradona såg mer än bedrövad ut efteråt.

Ett fysiskt överlägset Brasilien gjorde mål på sina två första chanser. Luisao var hårresande omarkerad när han nickade in 1-0 efter 24 minuter och sex minuter senare slog Luis Fabiano in en retur från nära håll.

Datolo dundrade in reduceringen efter 66 minuter och då tändes ett hopp för hemmalaget men bara två minuter senare hittade Kaka fram till Luis Fabiano som iskallt lyfte in 3-1.

Argentina med Messi och Tevez från start hade bollen mest hela matchen men hade svårt att skapa chanser samt med Brasiliens snabba omställningar. De var även chanslöst både i huvudspelet och i närkamperna.

Nu väntar svår bortamatch mot Paraguay på onsdag för Maradona och hans lag. De kan dock glädjas över att både Uruguay och Ecuador förlorade tidigare under kvällen och de de behåller än så länge en direktplats till VM. Brasilien kan boka in hotell i Sydafrika.

1 Brasilien 15 8 6 1 28-7 21 30
2 Paraguay 15 8 3 4 21-13 8 27
3 Chile 14 8 2 4 23-14 9 26
4 Argentina 15 6 4 5 20-18 2 22