Brasilien slog Nya Zeeland - nio mål på tre matcher

Landslag

Brasilien slog Nya Zeeland med 3-0.

Men i nästa match får man klara sig utan Alex Sandro, som blev utvisad efter en filmning.

Brasilien, med Neymar i spetsen, tog ledningen efter 22 minuter mot Nya Zeeland. Danilo väggade sig igenom mittförsvaret med hjälp av anfallaren Leandro Damiao och placerade in sitt första landslagsmål till vänster om den nyazeeländske målvakten.

Sju minuter senare utökade Brasilien till 2-0 genom just Leandro Damiao. Marcelo klackade fram bollen till en framstormande Alex Sandro, som i sin tur serverade Damiao. Anfallaren hade bara att peta in bollen i det öppna målet. I andra halvlek satte Brasilien dessutom 3-0. Marcelo slog en frispark som Sandro stötte in vid bortre stolpen.

Med en kvart kvar åkte dock brasilianarna på ett rött kort. Alex Sandro, som redan hade en varning, gick omkull i straffområdet. Domaren bedömde det som en filmning, och gav Alex Sandro hans andra gula kort.

Samtidigt tog Egypten andraplatsen i gruppen via 3-1 mot Vitryssland och är klart för kvartsfinal på lördag.

Publicerad 2012-08-01 kl 17:22