Brasilien spelade ut Frankrike

Landslag

Brasilien genrepade inför Confederations Cup med att vinna med 3-0 mot Frankrike.

Brasilien laddar inför Confederations Cup på hemmaplan. På Gremio Arena kom Frankrike på besök men trots stjärnfyllda lag med många offensiva giganter var det fortfarande mållöst när domaren blåste av den första halvleken.

I den andra kom det första målet. Fred spelade fram Oscar till 1-0. Tio minuter senare byttes målskytten tillsammans med Hulk ut mot Lucas och Fernando. Minuten senare byttes Fred ut mot Jo och Frankrike tog av Benzema, Valbuena och Matuiti mot Giroud, Lacazatte och Grenier.

Med tio minuter kvar byttes Hernanes in och fem minuter senare satte han sitt andra landslagsmål i karriären. Assisten stod Neymar för, när han enkelt dämpade bollen och med ett tillslag la upp den för Hernanes.

På tilläggstid kapades Marcelo. Han frågade sina lagkompisar om han fick ta straffen men ordinarie straffskytten Lucas ville ta den själv . Och han rullade enkelt in sitt fjärde landslagsmål i karriären.

Senast Brasilien besegrade en så kallad stornation var mot England 2009 i Qatar.

Så här startade lagen:

Brasilien: Julio Cesar - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Luiz Gustavo, Paulinho - Oscar, Neymar, Hulk - Fred.

Frankrike: Lloris - Debuchy, Sakho, Rami, Mathieu - Guilavogui, Cabaye, Matuidi - Payet, Benzema, Valbuena.
Publicerad 2013-06-09 kl 22:56