Brasilien vann målsprakande möte med Italien

Landslag

Det bjöds på sprudlande fotboll när Brasilien besegrade Italien med 4-2.

Fred

Brasilien och Italien var före matchen redan klara för semifinalspel i Confederations Cup. I förturneringen till fotbolls-VM vann Brasilien med 4—2. Inhoppande Bayern München-försvararen Dante gav hemmalaget ledningen på tilläggstid i första halvleken.

I andra halvlek släppte målskyttet. Giaccherini reducerade efter fem minuter för Italien, framspelad av Mario Balotelli. Då kontrade nyblivne Barcelona-spelaren Neymar med en drömfrispark i nätet. Den centrale anfallaren Fred gjorde sina första mål i turneringen och stod för både 3—1- och 4—2-målet, varav det första var en vacker soloprestation.

I gruppens andra, till resultatet betydelselösa, match vann Mexiko över Japan med 2—1 (0—0).

Publicerad 2013-06-23 kl 10:00