Burkina Fasos jätteskräll - Ghana utslaget efter straffdrama

Landslag

Burkina Faso är klara för final i Afrikanska mästerskapen i fotboll. Underdogen besegrade Ghana efter straffar i de respektive semifinalerna.

Burkina Fasos Aristide Bance firar sitt mål

Burkina Faso hade kunnat skjuta straff tidigt i den andra semifinalen - precis i matchinledningen, men domaren friade och lite senare var det i stället Ghana som tilldömdes straff, i den tolfte minuten. Mubarak Wakaso satte den till 1-0.

Men Burkina Faso gav inte upp. Hela matchen hade laget ett farligt anfallsspel. Och i den 60:e minuten gjorde Aristide Bancé 1-1. Men de mattades allt eftersom och förlängning följde.

Där kunde Burkina Faso också fått straff. När klockan närmade sig 120 var Jonathan Pitroipa på väg igenom. Det såg ut som att han fälldes innanför straffområdet. Men domaren gav Pitroipa gult kort för filmning i stället.

Men båda lagen fick skjuta straffa efter den mållösa förlängningen.

Och när underdogen Burkina Faso väl fick lägga straffar var laget säkrast, vinst med sammanlagt 4-3. De spelar sin första final någonsin på söndag.

Publicerad 2013-02-06 kl 22:22