Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Capello lutar åt Terry som nygammal kapten efter ”ett års bestraffning”

John Terry förlorade kaptensbindeln i landslaget förra året efter skriverier om hans privatliv. Nu kan han bli kapten igen.
- Mitt förstaval var JT, säger Fabio Capello.

I början av 2010 rullades en otrohetshistoria upp i brittiska medier. John Terry anklagades för att ha varit otrogen med landslagskollegan Wayne Bridges flickvän. Bridge slutade i landslaget efter skriverierna, och John Terry petades som engelsk lagkapten.

Förbundskapten Fabio Capello antyder nu att Chelseabacken kommer att bli permanent kapten igen. Rio Ferdinand, som tog över bindeln från Terry, och Steven Gerrard, som är Capellos andraval för tillfället, kommer båda att missa Englands nästa EM-kvalmatch mot Wales.

Capello verkar då luta åt att Terry får dra på sig kaptensbindeln, kanske permanent.

- Ett års bestraffning är en tillräcklig period för att förstå sitt misstag, säger Capello enligt Yahoo Sports.

Italienaren menar att förra månadens träningslandskamp mot Danmark fick honom att tänka efter. Kaptensbindeln passades då vidare från Frank Lampard till Gareth Barry och till slut till Ashley Cole.

- Jag blev upprörd när jag såg armbindeln bli runtskickad, säger Capello.

- Jag vill inte att den ska skickas runt. Jag förstår värdet av en lagkapten i England. Jag ska förklara för Rio vad som hände i Danmark och varför jag tänker på det här. Det är inte för att Rio inte är en bra kapten. Jag ska prata med Rio och spelarna men till slut är det mitt beslut, säger Capello och avslutar:

- Mitt förstaval var JT.

Publicerad 2011-03-15 kl 11:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons