Chelsea-spelaren bakom franskt guld i U19-EM

Landslag

Chelseas Gael Kakuta låg bakom Frankrikes segermål i U19-EM-finalen mot Spanien.

Frankrike tog på fredagskvällen guld i U19-EM när man finalbesegrade Spanien med 2-1. Spanjorerna tog tidigt ledningen när anfallaren Rodrigo satte 1-0 efter 18 minuter.

Frankrike kvitterade i den andra halvleken innan det var dags för Gael Kakutas enmansuppvisning. I slutet av matchen snurrade han upp Spaniens två mittbackar innan han avlossade ett stenhårt skott som den spanska målvakten Alex inte riktigt kunde hålla. Returen gick ut till Kakuta som läckert chippade fram bollen till lagkamraten Lacazettes guldnick i mål.

Detta var Frankrikes andra guld i turneringen. Det första kom 2005. Spanien har tidigare tagit fyra guld i U19-EM.

Det var just värvningen av Kakuta som gjorde att Chelsea tidigare belades med värvningsförbud förra säsongen. Fifa stängde av engelsmännen sedan de uppmanat den då 18-årige Kakuta att bryta sitt kontrakt med Lens.

Publicerad 2010-07-30 kl 21:27