Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Chippen: Kritiken bryr jag mig inte om

Christian Wilhelmsson är med i landslaget även efter flytten till Al-Hilal i Saudiarabien.
Något som inte överraskade honom.
- Visst var det skönt, men jag hoppades och trodde att det inte skulle ha så stor betydelse, säger Wilhelmsson exklusivt till fotbollskanalen.se.

I måndags figurerade uppgifter från Gazzetta dello Sport där Christian Wilhelmsson inte trodde att han skulle få spela i landslaget efter den omskrivna flytten till Saudiarabien, och dessutom var han hård mot Roma som inte köpte honom våren 2007.

När fotbollskanalen.se når Christian Wilhelmsson på träningsläger i Österrike med sin nya klubb har den svenske mittfältaren precis läst sina påstådda uttalanden på nätet - och är skakad.

- Jag förstår ingenting, det är helt otroligt. Herregud, det är bara påhitt. Jag har aldrig sagt så och jag har inte gett några intervjuer, jag har bara gett en intervju sedan jag gjorde klart med flytten och det var med en svensk tidning, säger Christian Wilhelmsson bekymrat.

- Jag vill verkligen säga att tiden i Roma var en av de bästa i min karriär och att jag har inget ont att säga om klubben och hur det slutade där.

- När det gäller landslaget förstår jag inte vad jag skulle tjäna på att säga så även om jag trodde det. Det var kompisar som hörde av sig och undrade varför jag sagt så och det hade jag ju inte. Det är sådant här som gör att folk får fel bild av en, säger han och suckar.

Snarare var det så att Christian Wilhelmsson inte trodde att flytten till Al-Hilal skulle betyda något för landslagskarriären.

Därför var han inte förvånad över att finnas med i landslagstruppen mot Frankrike som Lars Lagerbäck presenterade på tisdagen.

- Visst var det skönt, men jag hoppades och trodde att det inte skulle ha så stor betydelse. Det ska bli jätteskoj att samlas med landslaget igen, säger Wilhelmsson.

- Ligan är svagare än Spanien, England och Italien som jag spelat i tidigare men det är inte så stor skillnad mot Belgien exempelvis.

Efter du skrev på för Al-Hilal har det varit rätt mycket kritik - och många experter har tyckt att du varvar ner. Hur ser du på det?

- Det bryr jag mig inte ett dugg om. Jag är helnöjd med det här.

- Folk kan inte tillräckligt och de borde lära sig mer först i stället för att bara tycka till.

Känner du att det är än större spelchans nu när Fredrik Ljungberg lagt av - och även vänsterkanten är öppen?

- Jag har ju spelat mycket till vänster när "Ljungan" inte varit med och trivts där, men när det gäller landslaget så hoppas jag bara på att få speltid.

Hur ser du på EM?

- Det har jag kommit över och sedan har jag inte tänkt mycket på det. Nu börjar vi om och det ska bara bli roligt.

Publicerad 2008-08-14 kl 01:45
Annons
Annons
Annons