POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Conte: "Låt oss jobba i fred"

Foto: Scanpix

Italiens förbundskapten, Antonio Conte har fått utstå en del kritik den senaste veckan och nu kräver han få jobba i fred och menar även att Kroatien är bättre lag än vad Italien är för tillfället.

Italiens förbundskapten Antonio Conte har haft en tuff vecka där bland annat kritik från Juventus har riktats mot landslaget.

Upphovet till kritiken var när Juve-mittfältaren Claudio Marchisio skadade sig och såg ut att missa resten av säsongen. Senare skulle det visa sig att skadan inte var så allvarlig.

Men Fiat-Chryslers president, John Elkann, som är en del av Agnelli-familjen gick ut och tyckte att landslaget tränade för hårt, något som irriterade Conte.

-Jag fortsätter på min väg, även om det inte är lätt. Det skrivs mycket om mig och ibland läser jag vad som skrivs och ibland inte.

De säger att vi tränar för hårt i landslaget? Det hårda jobbet måste vara en regel. Jag skulle vilja citera löparen Pietro Mennea: "För att kunna nå stora drömmar krävs det ansträngning", säger Conte enligt Gazzetta dello Sport.

Conte uppmanar till mer tålamod och att få jobba i fred.

-Vi försöker bygga någonting bra. Det krävs lite tålamod för att låta en ung spelare få erfarenhet av landslaget, han ska inte behöva sågas i sin första match. Låt oss jobba i fred, det behöver vi, säger förbundskaptenen.

Conte menar även att Kroatien är ett mer erfaret och bättre lag än vad Italien är för tillfället och att det inte borde vara någon överraskning.

-Det är en speciell period för italiensk fotboll och vi måste vara mer ödmjuka och förstå vart vi står någonstans och att vi har mycket kvar att jobba på. Vi borde inte vara överraskade att Kroatien ligger före oss. De har visat att de är ett starkare lag och att de har större erfarenhet än oss, tycker Conte.

Italien möter England i en träningslandskamp ikväll i Turin.

Publicerad 2015-03-31 kl 11:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå