Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Cristiano Ronaldo har presenterat sig

Portugal tog ännu en seger. Tjeckien betvingades med 3-1 trots att tjeckerna länge pressade de frustrerande portugiserna och oroade med sina fasta situationer. Cristiano Ronaldo fick äntligen presentera sig i målprotokollet i den här turneringen. Dessutom spelade han fram till ett av målen men både han och Portugal har mer att ge.

Det var skillnad som natt och dag på Tjeckiens insats mot Schweiz och den mot Portugal. Redan från start chockades portugiserna av tjeckernas aggressivitet och höga press. Portugal fick inte alls igång sitt passningsspel som mot Turkiet. Därför kom Portugals ledningsmål något ologiskt. Deco satte igång ett anfall, Cristiano Ronaldo tog över och väggade med Nuno Gomes men Ronaldos sista touch blev för lång och Petr Cech kunde avvärja. På returen dök Deco upp igen och snappade upp bollen och satte den mellan benen på Ujfalusi som stod på mållinjen. En kalldusch för Tjeckien som hade inlett matchen så lovande.

Men Tjeckien skulle få utdelning för sitt slit. FC Köpenhamns-mittfältaren Libor Sionko rundade Paulo Ferreira och ordnade till slut fram en hörna.
På hörnan skulle bara bollen in för Sionko som slängde sig fram utan att bry sig om medspelare och motspelare. Ett kämpamål som Tjeckien hade gjort sig välförtjänta av. Deras spel kostade krafter men det gav också resultat. Portugiserna var frustrerade och fick inte alls igång spelet; Nuno Gomes var isolerad centralt och på kanterna hade framför allt Simão Sabrosa problem med att sätta prägel på matchen i den första halvleken.

De tjeckiska framgångarna fortsatte i den andra halvleken men de tröttnade ju längre matchen led och portugiserna fick bara mer och mer tid på sig.
Det betalade sig. Efter en dryg timme hittade Deco perfekt in till Cristiano Ronaldo i straffområdet och de lägena missar inte Ronaldo som äntligen fått presentera sig i den här turneringen. På stopptid visade han återigen klassen när han undvek en offsidefälla och kunde frispela Ricardo Quaresma till öppet mål. Det är bara att konstatera att Portugal är riktigt starka och vinner trots att de inte spelar riktigt bra. Nu kan de lufta en del reserver i den avslutande matchen mot Schweiz.

Publicerad 2008-06-11 kl 23:53
Annons
Annons
Annons