Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Danmark ser fram emot drömläge inför Råsunda

Danmark hoppas på fotbollsfest i Köpenhamn nästa vecka.
Om Danmark vinner mot Malta i VM-kvalet på lördagen, och mot Albanien i Parken fyra dagar senare - då är Sydafrika inte så långt borta.

Och då kommer det danska fotbollslandslaget till Råsunda och Sverige den 6 juni med 13 poäng av 15 möjliga när halva kvalgruppen är spelad.
Efter vinsterna hemma mot Malta, oavgjort borta mot Ungern och vinst borta mot Portugal (3-2) i höstas var det livat hos de rödvita supportrarna. Dagen före Malta-mötet i Valletta är därför budskapet från de rutinerade danska spelarna att "nu är det allvar":
-Vi är ett bättre fotbollslag, så det mentala blir avgörande. Men det är ingen lätt match.

Den handlar om resan till VM. Klarar vi inte att vinna över Malta når vi inte vårt mål, säger målvakten Thomas Sörensen till danska nyhetsbyrån Ritzau.
Det är inte bara att gå ut på planen i Valletta och vinna.
-Vi har prövat att spela mot små fotbollsnationer förr. Bara en seger och helst med fyra, fem mål är godkänd. Vi vet det, så på det viset kan det vara svårare att spela mot Malta än mot Sverige, säger Martin Jörgensen.
Förbundskaptenen Morten Olsen:
-Malta har överraskat ibland - de spelade 0-0 mot Tjeckien hemma vilket hjälpte oss till VM-slutspelet 2002.

Lite varningens finger, med andra ord, för att inte ta lätt på uppgiften.
I samma läge är Italien med tre segrar och en oavgjord efter fyra matcher. De regerande världsmästarna möter Montenegro borta. Också en match där den italienska nationen kräver seger.
Hemma i Lecce vann Italien med 2-1. Inte utan besvär.
Därför är det optimism i Podgorica:

-Fruktar Italien? Absolut inte, fastän de är världsmästare. Efter vår prestation i Lecce drömmer alla om en seger. Vi har inget att förlora, säger det montenegrinska landslagets talesman Ivan Radovic till nyhetsbyrån AFP.
Danmark och Italien leder sina kvalgrupper.

Frankrike, vicevärldsmästarna, har haft det svårare. Laget ligger trea i gruppen med fyra poäng efter tre matcher. Serbien leder på nio, och Litauen är tvåa på samma poäng.
Nu möts Frankrike och Litauen i Kaunas och på onsdag i Paris.
Förbundskaptenen Raymond Domenech, som granskas med mikroskop av krävande franska medier, varnar för en svår uppgift:

-De som tror att vi ska vinna lätt genom att väggspela oss genom motståndarnas försvar inser inte att det är en fysisk match vi har framför oss. Vi måste vara riktigt stabila för att klara den, säger han.

TT

Publicerad 2009-03-27 kl 17:13
Annons
Annons
Annons