POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
10å

Danmarks har grym statistik med Agger - men Benitez är orolig

Sett till statistiken bör Morten Olsen ta ut Daniel Agger trots att han är matchotränad - men Liverpools manager Rafael Benitez är rädd att mittbacken ska skada sig igen.

Om Danmarks förbundskapten Morten Olsen studerar sitt landslags statistik och tittar på hur de matcher man spelat med Daniel Agger, och jämför dem med de matcher man spelat utan så står en sak klar. Liverpoolmittbackens medverkan har en tydlig inverkan på de danska resultaten.

Med Agger i backlinjen har Danmark sedan Aggers debut spelat 27 matcher, släppt in i snitt 0.89 mål per match och hållit nollan 14 gånger, alltså lite mer än varannan match.

Utan Agger ser det emellertid inte lika stabilt ut. I Aggers frånvaro har Danmark spelat 17 landskamper, släppt in i snitt 1.12 mål per match och bara hållit nollan tre gånger.

Så det är nog inte omöjligt att Morten Olsen väljer att chansa på sin matchotränade mittbacksstjärna från start när Danmark ställer upp för att säkra sin VM-plats mot Sverige på lördagskvällen.

Matchen är av ödeskaraktär för båda lagen - men i England sitter en åskådare som har andra skäl att vara nervös.

Liverpools manager Rafael Benitez ser med viss bävan fram mot Danmarks två avslutande VM-kvalmatcher. Hans mittback Daniel Agger är med i truppen mot Sverige och Ungern, men har inte spelat i Liverpool sedan sin ryggoperation i juli.
-Jag hoppas de är försiktiga med honom, säger Benitez med adress till Danmark.

Agger fanns med i Liverpools trupp i Premier league-match mot Chelsea i söndags, men spelade inte. Nu väntar två viktiga landskamper.
- Han behöver spela, det är bra för honom, men han vet om att det blir tufft för honom att spela två matcher i rad, säger Benitez.

fotbollskanalen.se-TT

Publicerad 2009-10-09 kl 17:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå